Nieuwsbrief aanpak stikstof - 23 september 2020

23-09-2020

Via deze nieuwsupdate houden we u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom de aanpak van stikstof.

Informatiebijeenkomsten

Op dinsdag 22 september 2020 vonden twee online informatiebijeenkomsten plaats over extern salderen en verleasen. De bijeenkomsten zijn druk bezocht door ruim 225 personen. De presentatie van deze bijeenkomsten kunt u downloaden. De vragen zijn zoveel mogelijk tijdens de bijeenkomst beantwoord of worden later nog beantwoord via de chat of mail. Daarnaast verwerken wij de vragen (deels) in de veelgestelde vragen op de website.

Op de planning:

-       Op 8 oktober een bestuurlijke online informatiebijeenkomst over de actuele ontwikkelingen, zoals extern salderen en verleasen. Colleges van B en W ontvangen hiervoor op korte termijn een uitnodiging per mail.

-       Informatiebijeenkomst over Vergunningverlening & de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) voor (agrarisch) adviseurs). Adviseurs die aangemeld zijn voor deze nieuwsbrief ontvangen binnenkort de uitnodiging met de datum van deze bijeenkomst.

Vergunningverlening: Hoe zit het?

Meer weten over extern salderen, verleasen en andere mogelijkheden om een vergunning aan te vragen? Bekijk de pagina Beleidsregel en vergunning Wet natuurbescherming voor meer informatie. Daar vindt u ook een handig interactief stappenplan en een overzicht van de mogelijkheden voor vergunningverlening. Of bekijk de veelgestelde vragen, deze vragen en antwoorden worden regelmatig aangevuld.

Meer informatie en vragen?

Voor algemene informatie:

Informatie over de aanpak van stikstof in Brabant:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur een mail naar aanpakstikstof@brabant.nl.

Cookie-instellingen