De groenblauwe gebiedsgerichte aanpak draagt bij aan een Brabants buitengebied waar onze bodem, ons water en onze lucht op orde zijn. Dat is van belang voor onze natuur, ons landschap, onze landbouw en onze gezondheid.
Dit doen we door in en rondom natuurgebieden met elkaar naar slimme combinaties van oplossingen te zoeken. Voor sterkere natuur, voldoende water met een betere kwaliteit, een goede bodem en de toekomst van de landbouw. Lees meer over de groenblauwe gebiedsgerichte aanpak op de website.
In en rondom Brabanse gebieden waar de opgaven ingewikkelder en urgenter zijn, betrekken we het wijdere beïnvloedingsgebied rondom een natuurgebied of beekdal. De grootte van dat gebied is maatwerk en hangt af van het gebied. Juist in deze overgangszones die grotendeels agrarisch gebruikt worden, liggen kansen voor slimme combinaties van oplossingen voor sterkere natuur, betere kwaliteit van ons water en onze bodem en de toekomst van de landbouw.
Kaart met de gebiedsprocessen in Brabant. Met donkergekleurd de gebiedsprocessen en lichtergekleurd de gebieden die doorontwikkelen naar een gebiedsgericht uitvoeringsproces. Klik op de kaart om deze te vergroten.