Informatiebijeenkomst aanpak stikstof: extern salderen

08-09-2020

De provincie Noord-Brabant organiseert op dinsdag 22 september twee online informatiebijeenkomsten over ontwikkelingen rond de aanpak van stikstof. Het thema van deze bijeenkomsten is extern salderen en verleasen.

De provincie Noord-Brabant wijzigt medio september de Beleidsregel natuurbescherming. De wijziging maakt het extern salderen en verleasen met veehouderijen met dier- en fosfaatrechten mogelijk. Daarmee kunnen meer transacties van stikstofruimte plaatsvinden, zowel binnen als tussen sectoren.  Bij elke transactie komt 30% van de aangekochte stikstofruimte ten goede aan de natuur, waarmee per saldo de depositie van stikstof daalt

Beide informatiebijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 22 september

  1. 09.30 - 10.30 uur: informatiebijeenkomst voor gemeenten, omgevingsdiensten en maatschappelijke partners
  2. 11.00 - 12.00 uur: informatiebijeenkomst voor adviseurs van (agrarische en industriƫle) bedrijven

U kunt zelf bepalen naar welke bijeenkomst uw voorkeur uitgaat. Tijdens beide bijeenkomsten wordt dezelfde informatie verstrekt. Bij de beantwoording van vragen kan specifieker worden ingezoomd op informatiebehoeften van de verschillende groepen.

Digitale bijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst informeren onze medewerkers u graag over de wijzigingen in de beleidsregel natuurbescherming en de mogelijkheden en voorwaarden voor vergunningverlening. Ook beantwoorden we uw vragen. In verband met de coronamaatregelen zal de informatiebijeenkomst digitaal plaatsvinden via MS Teams. Hiervoor ontvangt u, als u zich heeft aangemeld, uiterlijk de dag voor de bijeenkomst een link. Via de link kunt u deelnemen aan de vergadering, u hoeft hiervoor niets te installeren op uw computer. We starten de bijeenkomst met een presentatie, waarbij we u vragen uw microfoon te dempen. Tijdens en na de presentatie is er ruimte om vragen te stellen via de chatfunctie.

Presentatie

De informatiebijeenkomst is geweest. Bekijk de presentatie. 

Cookie-instellingen