Nieuws Aanpak Stikstof Brabant - 8 november 2019

08-11-2019

Via deze nieuwsupdate houden we u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen rondom de aanpak van stikstof. U ontvangt deze update de komende maanden om de week in uw mailbox.

 

Eerste vergunningen in Brabant weer verleend

Sinds 11 oktober is het verlenen van vergunningen in Brabant weer op gang. De eerste vergunningen zijn inmiddels toegekend voor onder meer de aanleg van zonneparken, de realisatie van industriële bedrijven en woningbouwprojecten. Lees meer… 

Verheugd met financiële middelen van Rijk voor stikstofaanpak

We zijn erg blij met de aankondiging van Minister Schouten, dat het Rijk een half miljard euro vrijmaakt voor de aanpak van de stikstofproblematiek. Rik Grashoff: “Dit besluit van de minister komt geen moment te vroeg. Financiële middelen zijn noodzakelijk om de impasse waarin we terecht zijn gekomen snel op te lossen.” Lees meer…

Dossier Aanpak Stikstof op brabant.nl

Sinds vorige week is het dossier over het PAS van de provinciale website vervangen door het dossier Aanpak Stikstof. U vindt dit dossier via de link: www.brabant.nl/aanpak-stikstof. Via dit dossier vertellen we waarom en hoe we stikstof aanpakken in Brabant.

Voor partijen die nauw betrokken zijn bij de aanpak van stikstof, zoals u, is er bovendien het informatieplatform http://www.aanpakstikstofbrabant.nl/. Hier vindt u achtergrondinformatie, relevante documenten, informatie over bijeenkomsten, nieuws en veelgestelde vragen.

 

Meer informatie en vragen?

Voor landelijke informatie:

Informatie over de aanpak van stikstof in Brabant:

Afmelden voor deze nieuwsbrief? Stuur een mail naar pas@brabant.nl

 

Cookie-instellingen