Provincie Noord-Brabant verheugd met financiële middelen van Rijk voor stikstofaanpak

04-11-2019

Het provinciebestuur van Noord-Brabant is verheugd met de aankondiging van het Rijk om op korte termijn financiële middelen ter beschikking te stellen voor de aanpak van de stikstofimpasse.

Minister Schouten van het ministerie van LNV kondigde vandaag na afloop van de ministerraad aan dat het Rijk een half miljard euro vrijmaakt voor de aanpak van de stikstofproblematiek.

Rik Grashoff, gedeputeerde Natuur, Water & Milieu: “Dit besluit van de minister komt geen moment te vroeg. Financiële middelen zijn noodzakelijk om de impasse waarin we terecht zijn gekomen snel op te lossen. Als provincie zijn wij al aan de slag gegaan met een gebiedsgerichte aanpak voor de Brabantse Natura 2000-gebieden waar de stikstofproblematiek speelt. Samen met betrokken partners werken we onder stoom en kokend water aan een pakket van concrete maatregelen dat zorgt voor een daling van stikstofneerslag op de natuur en tegelijkertijd ook ontwikkelingen voor bijvoorbeeld woningbouw en wegenaanleg mogelijk maken. Dat heeft voor dit college de hoogste prioriteit. We willen medio december samen met de andere provincies en de minister concrete afspraken vastleggen over evenwichtige stikstofregels en de gebiedsgerichte stikstofaanpak. Dat er nu voor deze aanpak ook financiële middelen beschikbaar zijn, maakt het mogelijk om zo snel mogelijk uit de impasse te komen.”

Bron: brabant.nl

Cookie-instellingen